TISKOVÁ ZPRÁVA: Závod Zlatá lyže Lužických hor se koná

SKI Polevsko, oddíl běžeckého lyžování
Kontaktní osoba: Jan Šmíd, tel.: 604 375 303, ski.polevsko@email.cz

TISKOVÁ ZPRÁVA: Závod Zlatá lyže Lužických hor se koná

Pořadatelé z oddílu běžeckého lyžování SKI Polevsko oznamují, že sobotní závod Zlatá lyže Lužických hor se koná a není ohrožen vlivem počasí. Výrazná obleva a plusové teploty dorazily i do Lužických hor, přesto na běžeckých tratích v okolí Polevska leží 30 - 50 cm, místy až 80 cm sněhu. Tratě jsou připravené pro závodníky i víkendové běžkaře. Pořadatelé ručně naházeli sníh na nejkritičtější místa, trať je pro sobotní závod dostatečně připravená. Závodníci by neměli zapomenout na tekuté vosky - klistry.

Prezentace k závodu je v sobotu 15. ledna od 8 do 9:30 hodin na obecním úřadě v Polevsku. Start dětských kategorií je od 10 hodin. Pro nejmenší jsou připraveny tratě od 500 m do 5 km. Dorostenci a ženy startují v 10:45 a čeká je 10 km trať. Úderem 11. hodiny se na patnáctikilometrový závod vydají muži. Startuje se intervalově z Jedličné mezi Polevskem a Kytlicí. Vítěz závodu je každoročně vyrytý na starodávnou a zlatou lyži, klenot polevských běžkařů. Stát legendou Zlaté lyže se může pokusit každý. Obhájcem z loňského ročníku je Jan Doubek ze SKI Polovsko. Vyhlášení se plánuje mezi 13.-14. hodinou.

Dalším závodem v seriálu polevských závodů bude Lužická třicítka, lahůdka mezi závody na Polevsku. Více informací o závodech nebo běžeckých tratích najdou zájemci na internetových stránkách www.skipolevsko.estranky.cz. Na viděnou v bílé stopě se těší pořadatelé ze SKI Polevsko.

Web závodu: www.zlatalyze.bikebase.cz

SKI POLEVSKO, oddíl běhu na lyžích
Polevsko 152, 471 16 POLEVSKO
ski.polevsko@email.cz,
web:
www.skipolevsko.estranky.cz,
Tel.: 604 375 303, 604 676 359, 487 725 744
Č.účtu:43-1708990227/0100

SKI Polevsko je členem Svazu lyžařů ČR, Sportovní unie Českolipska a Českého svazu tělesné výchovy.

SKI Polevsko děkuje za podporu: Městu Nový Bor, Obci Polevsko, Obci Kytlice, obcím sdruženým ve Svazku obcí Novoborska, Libereckému kraji, nadaci Preciosa.

Dále nás podpořily firmy: VaV Stará Oleška, PERI Jesenice u Phy, 3 L studio Č. Lípa, Zahradnictví Doubek N.Bor, KUR SPORT Děčín a Č. Lípa, PRECIOSA - LUSTRY a.s. Kam. Šenov, NIKE, Květiny U LENKY N. Bor, DRIS N. Bor, Aktivit N. Bor, Penzion Stará Mlékárna Kytlice, Sedita, Hostinec a penzion Polevsko, Pension Helene Kytlice, Ludvík Táborský N. Bor, Unilever - Algida Praha, ORION

Mediální partneři: Českolipský deník, Děčínský deník,
www.i-noviny.cz, www.bikebase.cz, www.kudyznudy.cz, www.horydoly.cz.