Jdi na obsah Jdi na menu

Druhý pokus o Noční výstup na Klíč: sobota 4. srpna

klic-2012_novy_termin.jpgVydejte se v sobotu 4. srpna v novém termínu na 759 metrů vysokou dominantu Lužických hor a nechte se okouzlit tajemnou atmosférou a výhledem na rozsvícená města i noční krajinu. Původní termín byli nuceni organizátoři změnit kvůli varování meteorologů na silné bouřky.

Akce byla finančně podpořena z rozpočtu města Nový Bor.

nocni-klic.jpgVydejte se v sobotu 4. srpna v novém termínu na 759 metrů vysokou dominantu Lužických hor a nechte se okouzlit tajemnou atmosférou a výhledem na rozsvícená města i noční krajinu. Původní termín byli nuceni organizátoři změnit kvůli varování meteorologů na silné bouřky. Ty nakonec nedorazili a těsně minuli Lužické hory během uplynulé soboty. Bezpečnost účastníků byla pro organizátor přednější.

Sraz účastníků 7. ročníku Nočního výstupu na Klíč je tradičně v 21:40 na dětském hřišti v Arnultovicích (ulice Žižkova a U Vodárny) v Novém Boru. Zde čeká poutníky letošní novinka – ohňová show. Noční pochod bude zahájen úderem desáté hodiny večer po registraci účastníků a zaplacení výstupného 30 kč za dospělého a 10 Kč za dítě. Účastníky čeká pestrý program: u kamzičí studánky bude přichystané občerstvení, které budou podávat lesní žínky a kouzelný skřítek. Podávat se budou maminčiny koláče, křišťálová voda z hlubin Klíče, šťáva z lesních plodů a další pochutiny. Ticho a šepot ostatních výletníků vám dá možnost naslouchat lesním zvukům a noční přírodě. Cestu ke studánce vám může zkřížit hejkal či potulný mnich, ochrannou ruku nad vámi bude držet kouzelný páter. Zažijete magický pocit při stoupání na horu Klíč za svitu měsíce, husí kůže vám naskočí na celém těle. Kdo nezažil, nepochopí. Odměnou pro každého bude neuvěřitelný pohled na noční krajinu, čerstvý vítr na vrcholu, pamětní list a chybět nebude ani překvapení. Vyhlášen a odměněn bude nejstarší a nejmladší účastník, který vystoupal na Klíč po svých a turista z největší dálky od Klíče. Předpokládaný návrat je kolem jedné hodiny nad ránem zpět na hřiště.
Akce se mohou zúčastnit i děti v doprovodu rodičů. Pozor na doporučenou výbavu, bez které se nebude možné akce zúčastnit: čelovka nebo baterka, pevná obuv, oblečení pro případ změny počasí a dostatek sil vyjít nahoru a dolu.

nocniklic08_12a.jpgPořadatelé žádají o potvrzení účasti nejpozději jeden den dopředu tj. do 3.8. na email ski.polevsko@email.cz, na facebook nebo sms na tel. 604 375 303. V případě nepříznivého počasí se akce přesouvá. Aktuální informace najdete na www.nocnivystupnaklic.estranky.cz.
Přijměte pozvání na sportovně – kulturně – společenskou akci a pojďte s námi stoupat 4. srpna až ke hvězdám na vrchol Klíče. Letošní druhý pokus určitě vyjde. Nevšední zážitky zaručeny! Akce byla finančně podpořena z rozpočtu města Nový Bor.


Další akcí pořádajícího oddílu SKI Polevsko je Kytlický minitriatlon, na který jste zváni v sobotu 11. srpna.

Jan Šmíd, SKI Polevsko

 

Portrét

Facebook