Jdi na obsah Jdi na menu

Pozvánka na Lužickou 30 a Den otevřených dveří a namazaných lyží na Lužické magistrále

dsc00583.jpgPřijměte pozvání na „Den otevřených dveří a namazaných lyží na Lužické magistrále“. Akce se koná v den závodu na běžkách „Lužická 30“ v sobotu 4. února 2017. Centrem vytrvalostního závodu na lyžích klasickou technikou je lokalita Jedličná nad obcí Polevsko a přilehlé běžkařské okruhy, většina trasy vede zároveň po Lužické magistrále.

Přijměte pozvání na „Den otevřených dveří a namazaných lyží na Lužické magistrále“. Akce se koná v den závodu na běžkách „Lužická 30“ v sobotu 4. února 2017. Centrem vytrvalostního závodu na lyžích klasickou technikou je lokalita Jedličná nad obcí Polevsko a přilehlé běžkařské okruhy, většina trasy vede zároveň po Lužické magistrále.

Závodníci mají na výběr ze dvou tratí na 30 nebo 10 kilometrů. Nově byla zařazena kategorie žactva 12-15 let, kteří budou závodit na zkrácené trati 5 km. Náročnější závod na území Lužických hor a přilehlého okolí nenajdete. Srovnávat se může se známějšími sestrami dálkových běhů v okolních pohořích - Jizerskou 50 či Krušnohorskou 30. První ročník závodu se konal již v roce 1980.

Záštitu nad závodem převzal hejtman Libereckého kraje Martin Půta a Petr Tulpa náměstek hejtmana pro rezort školství, mládeže, tělovýchovy a sportu.

skutry-pred-boudou.jpgAkci „Den otevřených dveří a namazaných lyží na Lužické magistrále“ pořádá Svazek obcí Novoborska spolu se Ski Polevsko a místními obcemi. Akce je určena pro zástupce místních samospráv a Libereckého kraje, novináře i širokou veřejnost. Představeny budou projekty, které se uskutečnily na území Novoborska na podporu turistického ruchu, účastníci se seznámí s běžkařskými tratěmi na Novoborsku a systémem jejich údržby. Prezentace aktivit Svazku obcí Novoborska a organizace Ski Polevsko proběhne od 13:00 hod. na Obecním úřadě Polevsko, poté se účastníci přesunou na nedalekou Jedličnou, kde bude od 14:00 hod. probíhat vyhlášení vítězů závodu. Zájemci si mohou osobně či s doprovodem vyzkoušet místní tratě.

V případě Vašeho zájmu potvrďte, prosím, svoji účast na email jnastoupilova@novoborsko.cz nebo na tel.: 777 293 246 (Jana Nastoupilová). 

 

Portrét

Facebook