Jdi na obsah Jdi na menu

TISKOVÁ ZPRÁVA: Zahájení běžkařské sezóny na Polevsku v Lužických horách

2.jpgTISKOVÁ ZPRÁVA
Zahájení běžkařské sezóny na Polevsku v Lužických horách

Tento týden začíná zimní sezóna také na běžeckých tratích v okolí Polevska v Lužických horách. Na tratích leží okolo 20 cm prachového sněhu.O víkendu plánujeme úpravu zimních běžeckých tratí.

TISKOVÁ ZPRÁVA
Zahájení běžkařské sezóny na Polevsku v Lužických horách
Polevsko 2. prosince 2010
Kontakt: Jan Šmíd, tel.: 604 375 303, ski.polevsko@email.cz
SKI Polevsko, oddíl běžeckého lyžování, www.skipolevsko.estranky.cz


Tento týden začíná zimní sezóna také na běžeckých tratích v okolí Polevska v Lužických horách. Na tratích leží okolo 20-30 cm prachového sněhu.  Vrstva je místy nesouvislá. Během čtvrtka a v sobotu vyjedou skútry SKI Polevsko na úpravu běžeckých okruhů. Bude upraven základní okruh z Jedličné kolem vleku, tv sobotu rať přes Kytlické pastviny k silnici do Prysku, Kočárovka a v případě souvislé vrstvy sněhu také okruh k silnici na Prácheň. Běžkaři se mohou těšit na "prácheňský" okruh který upravuje obec Okrouhlá.

Nástupním místem do běžeckých okruhů je Jedličná (Tannenberg) mezi obcemi Polevsko a Kytlice a také místo zvané "U Kapličky" na silnici z Polevska na Prácheň. Počasí slibuje polojasno až slunečno, ojediněle sněžení, proto předpokládáme ideální podmínky k běžeckému lyžování na Polevsku o tomto víkendu.

Polevské tratě se nacházejí na Novoborsku v okolí obcí Polevsko, Kytlice, Svor, Prysk a Prácheň v nadmořské výšce 500 - 626 m na hranici Libereckého a Ústeckého kraje. SKI Polevsko kromě úpravy tratí pořádá závody a sportovní akce. Tuto zimní sezónu chystáme 4 tradiční závody. Startujeme 31.12.2010 Silvestrovským během, 15. ledna následuje Zlatá lyže Lužických hor. Nejtěžší závod v horách, po kterých nese název, Lužická třicítka se uskuteční poslední sobotu v lednu 29.1. Poslední akcí polevských běžkařů jsou oblíbené Polevské štafety plánované na 12. února.

SKI Polevsko děkuje Svazku obcí Novoborsko za poskytnutí finančních prostředků na údržbu běžeckých tratí, obci Kytlice a řadě sponzorů.

Sněhové zpravodajství, popis běžeckých tratí, termíny závodů a mnoho dalšího najdou zájemci o lyžování na adrese www.skipolevsko.estranky.cz
Členové SKI Polevsko se na vás těší v bílé stopě na Polevsku. Nenechte si ujít začátek zimy

Vypracoval: Jan Šmíd

SKI POLEVSKO, oddíl běhu na lyžích
Polevsko 152, 471 16 POLEVSKO
email: ski.polevsko@email.cz,
web: www.skipolevsko.estranky.cz, www.kytlickyminitriatlon.bikebase.cz, www.nocnivystupnaklic.estranky.cz
Tel.: 604 676 359, 487 725 744
IČ: 62237292
Č.účtu:43-1708990227/0100

SKI Polevsko je členem Svazu lyžařů ČR (SLČR), Sportovní unie Českolipska a Českého svazu tělesné výchovy (ČSTV).

SKI Polevsko děkuje za podporu: Městu Nový Bor, Obci Polevsko, Obci Kytlice, obcím a městům sdruženým ve Svazku obcí Novoborska, Libereckému kraji.

Dále nás podpořily firmy: Silnice a mosty Česká Lípa, Sedita - I.D.C. Praha, DRIS Nový Bor, PERI Jesenice u Prahy, Unilever - Algida Praha, PRECIOSA - LUSTRY a.s., NIKE, Aktivit Nový Bor, Zahradnictví Doubek Nový Bor, Hostinec a penzion Na Křižovatce Polevsko, Pension Helene Kytlice, 3 L studio Česká Lípa, KUR SPORT Česká Lípa, ORION

Mediální partneři: Českolipský deník, Děčínský deník, www.bikebase.cz, www.i-noviny.cz, www.kudyznudy.cz, www.horydoly.cz.


 

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z běžeckých okruhů Polevsko


 

Portrét

Facebook