Jdi na obsah Jdi na menu

Zahájení běžkařské sezóny na Polevsku v Lužických horách

klasika+brusleni-polevsko.JPGNa okruzích v okolí Polevska v Lužických horách leží v současnosti (7.12.2012) kolem 20 cm sněhu. Výborné sněhové podmínky, plánovaná úprava na nadcházející víkend a krásné počasí slibuje skvělý start běžkařské sezóny na tratích v okolí Polevska na Novoborsku v Lužických horách.

klasika+brusleni-polevsko.JPGNa okruzích v okolí Polevska v Lužických horách leží v současnosti (7.12.2012) kolem 20 cm sněhu. Výborné sněhové podmínky, plánovaná úprava na nadcházející víkend a krásné počasí slibuje skvělý start běžkařské sezóny na tratích v okolí Polevska na Novoborsku v Lužických horách.

Před zimou v průběhu celého podzimu provedli členové SKI Polevsko na okruzích odvodňování a čištění cest, ořezání větví a celkový úklid tratí. Opravu a údržbu si vyžádala technika, tedy dva sněhové skútry, řezačka a zařízení na válcování sněhu.  Proběhla také oprava střechy pro skútry na Polevsku.

Plán úpravy na tento víkend: v pátek odpoledne bude skútry SKI Polevsko upraven okruh z Jedličné v délce 3 km (základní okruh kolem Medvědí hůrky) a 5 km kolem vleku k prácheňské silnici (ke kapličce) a zpět. Místa s nižší pokrývkou se budou pouze válcovat, na loukách předpokládáme válcování a následné řezání stopy.

k-udrzbe-trati-na-polevsku-slouzi-snezny-skutr-tajga--valec-a-zarizeni-na-upravu-stop--stopar-.jpgSkútr obce Okrouhlá dnes uválcoval okruh z Okrouhlé až k vysílači na Práchni. Dnes odpoledne proběhne řezání stopy tam, kde je dost sněhu. POZOR na svoz dřeva v „úvozu“ od prácheňské silnice (od kapličky doprava) směrem na Prácheň a místa s menší sněhovou pokrývkou.

Zimní údržba tratí probíhá za finanční podpory obcí sdružených ve Svazku obcí Novoborska, dále za přispění Libereckého kraje, obce Polevsko, obce Kytlice, města Nový Bor a Česká Lípa a řady sponzorů z řad jednotlivců a místních firem. Všem přispěvovatelům a dárcům patří velký dík.

Oddíl běžeckého lyžování kromě zimní úpravy organizuje několik sportovních akcí na polevských tratích a nově i na území města Nový Bor. Nejbližší akcí je tradiční Silvestrovský běh na lyžích, který se koná 31.12.2012 na Polevsku. V případě nepříznivých sněhových podmínek platí varianta běh. V lednu 19.1.2013 týden po Jizerské padesátce se koná Polevská lyže. Nejtěžší závod v Lužických horách, Lužická třicítka, se koná 2.2.2013. Na výběr je ze dvou tratí na 10 a 30 km. Novinkou pro letošní rok je Lyžařský sprint o pohár města Nový Bor, který je organizován ve spolupráci s městem Nový Bor na cyklistickém areálu. Konec závodní sezóny se nese v duchu zábavy a masopustu, v rámci kterého proběhne Historická lyže na novoborském náměstí 23.2.2013. 

start-l30.jpgUžijte si první běžkařský víkend v Lužických horách. Počasí se má ustálit, sobota hlásí slunečno, mrazivo. Sněžení má dorazit až v neděli odpoledne. Aktuální informace o stavu a popis tratí najdou zájemci na www.skipolevsko.estranky.cz. Zima na Polevsku začíná s více než 15 km upravenými trasami.

 

 

Náhledy fotografií ze složky Foto z běžeckých okruhů Polevsko


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář

Portrét

Facebook