Jdi na obsah Jdi na menu

Zima je na Polevsku v plném proudu

R001-007.JPGCo si představíte, když v zimě řeknete Polevsko? U nás v oddíle běžeckého lyžování máme jasno. Jsou to běžky, zasněžené pláně, mrazivé výhledy do krajiny, mazání lyží, dřina při závodech, krása zimy v Lužických horách…

Zima je na Polevsku v plném proudu


R001-007.JPGCo si představíte, když v zimě řeknete Polevsko? U nás v oddíle běžeckého lyžování máme jasno. Jsou to běžky, zasněžené pláně, mrazivé výhledy do krajiny, mazání lyží, dřina při závodech, krása zimy v Lužických horách… SKI Polevsko se již 35 let stará o běžecké tratě a pořádá závody a nejinak tomu je i letos. Zima začala velkou nadílkou sněhu a vy jste se již mohli svést v bílé stopě na běžkách. Zima nás nezaskočila, pečlivě jsme se připravovali na start sezóny při odvodňování a úpravě cest, stříhání a kácení stromů, sekání trávy, sběru lesního odpadu, opravě skútrů.


Běžkaři se mohou těšit na upravené tratě díky sponzorům


penize.jpgDobrou zprávou je, že se nám dostávají finance na úpravu běžeckých okruhů. Hlavním partnerem a zprostředkovatelem financí od obcí je Svazek obcí Novoborska. Mezi další přispěvovatele patří Obec Kytlice a obec Polevsko, která nám poskytuje veškeré zázemí. Nesmíme zapomenout ani na sponzory, kteří nás tuto sezónu podporují věcně, materiálně a finančně: VaV Stará Oleška, 3L Studio Česká Lípa, KUR SPORT Děčín, Penzion Stará Mlékárna Kytlice, Květiny U LENKY Nový Bor, PERI Jesenice u Prahy, DRIS Nový Bor, Zahradnictví Doubek Nový Bor a postupně se připojují i další partneři. Všem sponzorům a partnerům děkujeme za spolupráci.
Díky těmto financím se můžete těšit na pravidelně upravované zimní běžecké okruhy v délce 15 km, které navazují na Okrouhlou a Prácheň. O tuto část se stará se svým skútrem obec Okrouhlá. Radost nám kazí pohyb lesní techniky po lese, což znemožňuje strojovou úpravu v úsecích na Kočárové cestě a v okolí Prysku a Kytlice. Běžkaře žádáme, aby bez lyží a se psy nevstupovali do stopy, stopy jsou určeny primárně pro lyžaře. Prostřednictvím Policie ČR a dalších běžkařů upozorňujeme, že v okolí Polevska dochází pravidelně k vykrádání aut, proto nenechávejte žádné cennosti v autech na výchozích místech Jedličná a na prácheňské silnici „u křížku“, nedejte zlodějům šanci a buďte ostražití!


Tradiční závody v běhu na lyžích


Nenechte se odradit od návštěvy zimních okruhů na Polevsku a přijďte si změřit síly s dalšími běžkaři při tradičních závodech, které neodmyslitelně patří k Lužickým horám.
Aktuální termíny závodů na Polevsku:

 

31. 12. 2010- Silvestrovský běh

15. 1. 2011 - Zlatá lyže Lužických hor 

29. 1. 2011 - Lužická třicítka

12. 2. 2011 - Polevské štafety

 

 

DSCF0016.JPG

 


Na Silvestra se koná Silvestrovský běh, po kterém následuje Zlatá Lyže Lužických hor jejíž vítěz je každoročně vyryt na legendární zlatou lyži. Muži absolvují 15 km, ženy a dorost 10 km. Součástí je dětský závod.
Dalším závodem je Lužická třicítka, nejtěžší závod Lužických hor. Velké převýšení, rychlé a dlouhé sjezdy a výběhy. Závod, který prověří formu každého běžkaře nejen vytrvalostí a sílou, ale i technikou a psychickou odolností. Novinkou je kategorie „Příchozí – open 10 km“ určená pro závodníky, kteří si netroufnou na třicítku. Muži 30 km, ženy a dorost 10 km.
Posledním v seriálu závodů jsou Polevské štafety, kde závodí tříčlenná družstva. Při tomto závodě nejde jen o sportovní výkony, ale především o zábavu a radost z pohybu.


Úspěšný start do nové zimní sezóny a zdárné vykročení do nového roku 2010 vám přejí členové oddílu běžeckého lyžování SKI Polevsko.


Jan Šmíd, SKI Polevsko

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Fotky z běžeckých okruhů na Polevsku

Portrét

Facebook