Jdi na obsah Jdi na menu

Poslední den v roce se vydejte na závod v běhu na Polevsko

polevsky-beh-----kopie.jpgTradiční akcí končícího roku je u polevských běžkařů ze SKI Polevsko Silvestrovský běh. Pro nedostatek sněhu budou závodníkům stačit pouze běžecké boty. Běžky tentokrát mohou nechat doma. Běžecký závod je určen pro všechny kategorie, na své si přijdou i děti.

Tradiční akcí končícího roku je u polevských běžkařů ze SKI Polevsko Silvestrovský běh. Pro nedostatek sněhu budou závodníkům stačit pouze běžecké boty. Běžky tentokrát mohou nechat doma. Běžecký závod je určen pro všechny kategorie, na své si přijdou i děti.

polevsky-beh-----kopie.jpgCentrem závodu se stane Jedličná mezi Polevskem a Kytlicí, výchozí místo do běžeckých okruhů. Právě v této době se zde dokončuje nová lyžařská bouda financovaná z projektu Zažít vrcholy, ve které najdou zázemí závodníci i pořadatelé. Prezentace proběhne na Polevsku od 8:30 do 9:30 hodin. Na start v 10 hodin se nejdříve postaví děti, pro které jsou připraveny tratě od 300 m. Kolem půl jedenácté odstartují dospělí. Na muže čeká šestikilometrová trať, ženy a dorost absolvují poloviční vzdálenost. Trasa běhu povede po lesních cestách na běžeckých tratích v okolí Polevska a Kytlice. Nejmladší vítěze čekají čokoládové medaile, dospělí si odnesou šampus.

medaile-l30b.jpgLyžaři vyhlížejí tolik očekávaný sníh, aby seriál běžkařských závodů SKI Polevsko mohl pokračovat i po novém roce. V polovině ledna 18.1. se koná Polevská lyže. Vítěz se stane legendou závodu a zapíše se do historie běžeckého lyžování v Lužických horách. Jeho jméno bude zdobit historickou lyži - klenot polevských běžkařů. Součástí je i dětský závod. Polevská lyže je zároveň zařazena do nového seriálu netradičních závodů v Lužických horách s názvem Lužický horal, který kombinuje zimní i letní aktivity: běh, běh na lyžích, horské kolo, duatlon a triatlon od ledna do srpna.

Luz30.2010.zavodnik.JPGBěžkařské závody SKI Polevsko pokračují i v únoru. První sobota bude patřit nejtěžšímu závodu v Lužických horách. Ten se koná  1.2. a nese název Lužická třicítka. Na výběr je ze dvou tratí na 10 a 30 km. Lužická 30 představuje výzvu pro každého běžkaře pro svoji náročnost, délku tratě i technickou trať. Je opravdovou lahůdkou mezi akcemi polevských běžkařů. Další akcí v seriálu běžeckých závodů je Lyžařský sprint o pohár města Nový Bor, který je organizován ve spolupráci s městem Nový Bor na cyklistickém areálu. Rozjížďky, kvalifikace, semifinále a finále. Závod slibuje zajímavé souboje a atraktivní diváckou podívanou v centru města. Závod je určen pro všechny věkové kategorie, pro sportovní i občasné lyžaře včetně dětí. Poslední akcí je Historická lyže v dobovém oblečení. Alce se koná 15.3 v rámci novoborského masopustu v centru Nového Boru.

Aktuální propozice, termíny akcí a podmínky na běžeckých tratích na www.skipolevsko.cz.

 

 

Portrét

Facebook